18 Nisan 2012 Çarşamba

Kizi Kırmızı Top Friv5

Selamlar yine çok eğlenceli ve güzel oyunların tanıtımları ile birlikteyiz. Bu oyunları sizler için yine çok özenli bir şekilde seçtik. Hepsi birbirinden güzel ve eğlenceli olan bu yapımları oynarken zamanın nasıl geçtiğini anlamayacak ve bilgisayardan zor kalkacaksınız. Kırmızı top oyunun özellikle seriler halinde çekilmektedir. Bu özel oyunun yanı sıra kizi ile gorili yönetecek ve kontrolünü sağlayacaksınız. Kırmızı topta ise başaramadığınız zaman sinir olacak başarmanız ile birlikte büyük keyif alacaksınız. Sözü daha fazla uzatmadan oyunların nasıl oynandığına geçelim.

Kizi oyunu eğlenceli ve zeka karışımı güzel bir oyundur. Arabaya binen goril'i hedefte ulaşmaya çalıştığı noktaya götürmeye çalışıyorsunuz. Tabi bunu yapabilmek için karşınıza çıkan engelleri aşmanız gerekli. Engelleri aşabilmek ve oyundaki hakimiyeti sağlamak içi mose (fare) kullanmanız yeterlidir. Oyuna giriş yapabilmek için yüklenmesinin ardından Play butonuna basmalısınız. Bu işlemi iki kere tekrar etmeniz gerekli. Seviye atlamalı farklı bölümlerden oluşan kizi oyununda birinci bölümü geçmek için size ip ucu vermek istiyorum. Jip kullanan gorilin karşısında bir çukur vardır. Arabanın yoluna devam edebilmesi için bu yoldan geçmesi gerekli. Yolda çkur olduğu için o çukurun dolması gerekli. Bu çukuru doldurabilmek için üzerinde duran kütüğü serbest bırakmalı ve boşluğu doldurmasını sağlamalısınız. Boşluk ile aynı ebatta olan kütük serbest kalınca yere düşerek boşluğu dolduracaktır. Böylelikle goril bölümü geçip yoluna emin adımlarla devam eder. Diğer bölümlerde yapmanız gerekeni siz bulabilirsiniz.

Friv5 oyununda ise sarı friv robotunun kontrolünü sağlayıp üzerine saldıran düşmanlarını etkisiz hale getirmeye ve ilerlemesini sağlıyorsunuz. Robotun kontrolünü sağlayabilmek için W,a,s,d tuşları ile kontrol edebilirsiniz. Robot uçma özelliğine sahiptir. Fakat uçma özelliği kısa süreler için geçerlidir. Bu süreyi aşmadan hedeflediğiniz alana gitmelisiniz. Ayrıda sarı friv5 robotunun birde silahı bulunmaktadır. Silahı direkt olarak koluna monte edilmiştir. Bu silahı ile düşmanlarını vurmasını sağlamalısınız. Ateş etmek için mouse (fare) kullanmanız yeterlidir. Düşmanlar yerden ve havadan olmak üzere her taraftan size saldırmaktadır. Onların saldırılarını bertaraf edebilmek için etkili bir şekilde kahramanı korumalı ve hedefine ulaşmasına yardımcı olmalısınız. Bunu başarabilmek için oyunu ciddiye alıp oynamalısınız.

Son olarak ise kırmızı top isimli oyundan bahsedelim. Beceri türündeki bu oyunda tacını kaybeden kırmızı top'un tacına ulaşmasını sağlamalısınız. Öncelikle tacını nasıl kaybettiğine gelelim. Yüksek bir yerde başı boş dolaşan kahramanımız aniden çıkan rüzgarın kurbanı olur. Kurban çok şiddetlidir. Başındaki taç'ta sağlam bir şekilde durmadığı için bir anda rüzgarın azizliğine uğrar ve uçar. Ne yapacağını şaşıran dostumuz tacını geri kazanmak ister. Fakat bu yol çok zor ve yorucudur. Bunu başarabilmek için senin yardımına ihtiyacı vardır. Kırmızı top ile bu yola çıkmalı ve tacını geri kazanmasını sağlamalısın. Bunu yapabilmek için klavyedeki yön tuşları ile onu bölümün sonundaki bayrağa ulaştırman gerekli. Tabii ki karşısına çıkan engellerin hiç birisine takılmamalı ve yolunda emin adımlar ile ilerlemek kaydı ile. Oyun çok zevkli olduğu için herhalde başına bir kere oturmanız halinde bitirmeden kalkmazsınız. İyi eğlenceler dileriz.
http://manyakoyun1.blogcu.com/kizi-kirmizi-top-friv5/12279919

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder